YÜREK FETHİ #kitapinceleme
Kitaplık kategorimizdeki yeni yazımızda Mustafa İSLAMOĞLU’nun kaleminden YÜREK FETHİ kitabını inceleyeceğiz.
Yazar Hakkında:
Mustafa İSLAMOĞLU: 28 Ekim 1960 tarihinde Kayseri’nin Develi ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini doğduğu ilçede yaptı. Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’nde başladığı yüksek öğrenimine Kahire El- Ezher Üniversitesi İslam Hukuku Fakültesi’nde devam etti. Kahire’ de eğitim için bulunduğu yıllarda hem İslami araştırmalarda bulunmuş, hem de dersler vermiştir. Kahire’ de verdiği tefsir derslerini bir konulu tefsir örneği olan Adayış Risalesi başlığı altında kitaplaştırmıştır.
1990 yılında İmamlar ve Sultanlar adlı İslam Tarihinin ilk 150 yılını ele alan eleştirel tarih niteliğindeki eserini hazırlamıştır. Bu yıllarda Yürek Devleti adıyla İslami Hareket Eleştirisi’ ni de içinde barındıran ilk denemesini kaleme almıştır. Mısırlı yazar Safinaz Kazım’ın “Fi Mez’eleti’s-Sufur vel Hicab” adlı eserini, “Kadının Özgürlüğü “ adıyla tercüme ederek ilk çevirisini yayınlamıştır. 1991-93 yıllarında ilk cildini Kahire’ de diğer ciltlerini Türkiye’ de kaleme aldığı İslami Hareketler ve Kıyamlar Tarihi adlı eseri yayınlamıştır. 1994 yılında geniş kapsamlı bir eleştiri niteliğindeki araştırma eseri olan Yahudileşme Temayülü adlı eseri yayınlanmıştır.
1997 yılında Hellman Hammett Human Rights Watch 1997 ödülünü almıştır.
1997 yılında, II. Uluslar arası fetih sempozyumunda sunduğu tebliğ Yürek Fethi adıyla kitaplaştırmıştır.
Yazarın 60’a yakın kitabı mevcut olup kitapları 18 dile çevrilmiştir.
KİTAP HAKKINDA:
- Yayıncı Kuruluş: Düşün Yayıncılık
- Yayınlanma Tarihi: Mart,2007
- Basım Yeri: İstanbul
- Kapak Tasarımı: Ramazan Özkol
- Kitap Türü/Konu: Dini – İslam
- Kitabın Sayfa Sayısı: 176
Bir yüreğin fethi nasıl olur ki? İşte kitapta tam olarak bunu anlatmış.
Başlarda kitabın dili çok ağır gitmekteydi. Açıkçası bir an okumayı bırakmayı düşünmüştüm çünkü kelimeler o kadar ağırdı ki cümleleri algılamakta sıkıntı yaşadım. Ama sayfalar ilerledikçe dil akıcı olmaya başladı. Yazarın sunduğu kıssadan hisselerle kitap daha da sürükleyici ve anlaşılır oldu.
Kitabın konusu ise; insanların kalplerine İslam’ı nasıl kazandırılacağı ve bizden önceki insanların bunu nasıl yaptığı. Kitabın isminin neden “Yürek Fethi” olduğu da işte burada anlaşılıyor. Fetih’in başlıktaki anlamı bir askeri grubun zorla bir toprak parçasını alması değil. Fetih ile kastettiği; gönlünü İslam uğruna feda etmiş Fatih’lerin mücadelesidir. Ayrıca bu mücadele zorlada değildi. Kur’an’nın buyruğu açıktı: “Zorlama dinde yoktur.” Peki, zorla değilse bu “Fetih” için nasıl araçlar kullanabiliriz? Yazar bu sorumuzun ceabını kitabında İman, Örnek yaşantı, Söz, Kur’an vs. gibi başlıklar altında örneklendirerek gayet anlaşılır bir şekilde açıklamış. Anlatımı gayet zengin bir eser olmuş. Yazarımızın ellerine sağlık.
Her mümin, bir gönül sakası gibi, mutluluğun öbür adı olan İslam’ı insanlığa taşıyan bir fetih işçisidir. (Eserden Alıntı)