Doktorlar değil Büyücüler iyileştiriyor.

Üç bölümden oluşan Papago Kadını kitabı Arizonanın Tucson bölgesinde bulunan Yerli Papago kabilesi’nin Antropolojik olarak incelenmesidir.

Yazarımız kitabın birinci bölümünde Papago kabilesine mensup olan Chona’nın Toprakları ve Yaşadığı Dönemden bahsetmiştir.

İkinci bölüm; Bir Papago Kadını, Chona’nın otobiyografisi,

Üçüncü bölüm ise çocuk yetiştirmek, kadınlar, aşk ve günümüzden istanbul escort bahsetmektedir.

Antropolojik inceleme yapmak için Arizona’ya gönderilen Underhill gittiği kabile’de oranın yerlisi olan Chona ile tanışıp kendisinin yaşadığı kabile hakkında bilgi toplamaya başlamıştır. Kitap’ta Papago kabilesinin farklı kültürlerinden bahsedilmiştir. Örneğin; selamlaşma şekli olarak hiçbir şey söylemeden sadece gülümse ile geleni karşılarlar.

Kızılderililer olarak bilinen Papago halkı bildiğimiz Kızılderililerden çok daha farklı yaşam tarzı göstermektedir. Yine İlginç olarak karşılayabileceğimiz olaylardan biri de bu kabile de genellikle hastalıkları büyücülerin iyileştirmesidir. Hasta olan bir çocuk ve ya kadın için büyücü çağrılır ve bazı dini ritüleller sonucu kötü enerjiyi kovarak hastalıkları yok ettiklerini düşünmektedirler. Yine bazı ayinlerde Papago erkeklerinin yüzlerine siyah boya sürdüklerinden de bahsedilmiştir.

Bütün olarak kitaba bakacak olursak Papago halkı için farklı yaşam tarzını ve ilginç ritüelleri görmekteyiz. İlkel yaşam süren kabile olan papago kabilesi ya da farklı kabilelerin ilginç dini ve ya resmi ritüelleri olduğu görülmektedir.

Bir gün Chona hasta olur. Büyücü geldiğinde Chona’yı hasta eden şeyin yapılan bebek olduğunu söyler ve ayinler düzenleyerek Chona’yı günler sonra iyi ederler. Ardından bütün köy hasta olur. Büyücüler şarkılar söyleyerek her eve giderler ve ellerindeki kaktüsler ile şarkılar söyleyerek kötülükleri toplarlar ve uzak bir yere götürüp gömerler. Bu işe yaramıştır ve hastalık köyü terk etmiştir.

Papago Kadını kitabından alıntı.