Uykularınızı Kaçıracak En İyi 5 Korku Romanı

Psikolojik korku türü kitapların en korkunç kitaplar olduğuna muhtemelen herkes katılıyordur. Bu tür kitapları okuduktan sonra aklınıza her geldiğinde korkudan yerinizden doğrulamadığınız bile olabilir. Eğer hiç bu tür kitaplardan okumadıysanız belki bu yazımız ilginizi çekebilir.

Bu yazımızda uykularınızı kaçıracak derecede korkutucu 10 korku romanını sizler için derledik.

Sadist – Stephen King

Sadist, Stephen King‘in korku ve psikolojik gerilim türünde yazdığı bir romandır. Roman, 1988 yılında Dünya Fantezi Ödülleri’nde en iyi roman dalında aday gösterilmiştir ve daha sonra aynı isimle filmi çekilmiştir.

Konusu

Ünlü yazar Paul Sheldon, bir dağ yolunda trafik kazası geçirir. Kar fırtınasının ortasında baygın ve yaralı bir haldeyken, yazarın romanlarının saplantılı bir hayranı olan Annie Wilkes tarafından “kurtarılır”. Eski bir hemşire olan Wilkes’ın evine götürüp bir odaya kapattığı Sheldon neyle karşı karşıya kaldığını anladığında, hayal gücünün sınırlarını zorlayan “sancılı” günler de başlamış olacaktır.

Sadist, psikolojik gerilim türünün başyapıtları arasında gösterilen ve Stephen King’in parlak yaratıcılığını ortaya seren çok özel bir roman…

“Alo? Burası Sidewinder Polis Karakolu. Ben Memur Humbugagy.” “Beni dinleyin, Memur Humbugagy. Çok dikkatle dinleyin ve sözümü kesmeyin. Çünkü ne kadar zamanım olduğunu bilmiyorum. Adım Sheldon. Size Annie Wilkes’ın evinden telefon ediyorum. En aşağı iki haftadan beri burada hapisim. Hatta belki de bir aydan beri hapis!” “Annie Wilkes mı?” “Hemen buraya gelin. Bir ambulans da yollayın. Ve Tanrı aşkına, kadın eve dönmeden buraya gelmeye çalışın!”

Alıntı

Yapraklar Evi – Mark Z. Danielewski

Korku Kurgu, Roman, Ergodik Edebiyat, Aşk Romanı, Hiciv, Şövalye Romansı, Deneysel Edebiyat, Paranormal Kurgu türlerine örnek gösterilebilecek House of Leaves (Yapraklar Evi), Mart 2000’de Pantheon Books tarafından yayınlanan Amerikalı yazar Mark Z. Danielewski‘nin ilk romanı. En çok satan, çok sayıda dile çevrilmiş ve ardından Whalestoe Letters adlı eseri takip etmekte. Yapraklar Evi gizemi hâlâ tam olarak çözülememiş bir yapıt.

“Bu şeytani derecede parlak kitabı elden bırakmak ya da sonuna varmadan okumaktan vazgeçmek imkansız.”
− Jonathan Lethem –

“Eğlenceli, dokunaklı, cezbedici, enfes bir dille yazılmış, biçimle içeriğin başarıyla iç içe geçtiği bir anlatı.”
– The New York Times Book Review –

“Pynchon’ı akla getiren şen şakrak bir tuhaflık, Nabokov’u akla getiren bir dilbilimsel takıntı ve Borges’i akla getiren bir gerçekdışılık. Yapraklar Evi, edebi türlerin sınırlarını ortadan kaldıran bir coşkuyla, postmodern bir şevkle ve piyasadaki bütün kitapları iyice gölgede bırakacak türden, takıntılı derecede geniş bir hayal gücüyle, enerjisi hiç dinmeyen kıpır kıpır bir kitap.”
– San Francisco Examiner and Chronicle –

“Yılın en iddialı, karmaşık ve heyecanla beklenen ilk romanlarından bir tanesi. Yapraklar Evi, daha önce okuduğunuz diğer romanlara hiç benzemiyor.”
– Newsweek –

“Elinize alın ve hafızanıza kazıyın. Her sayfada açılan sizin zihninizden başka bir şey değil. Her şey sizin zihninizde olup bitiyor.”
– The Village Voice –

Tepedeki Ev – Shirley Jackson

Korku Kurgu, Gotik Kurgu, Psikolojik Korku, Psikolojik Kurgu türünde yazılmış Hill House of Haunting (Tepedeki Ev), Amerikalı yazar Shirley Jackson’ın 1959 tarihli gotik bir korku romanıdır. Ulusal Kitap Ödülü finalisti ve 20. yüzyılda yayınlanan en iyi edebi hayalet hikayelerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Çağdaş edebiyatın en gizemli yazarlarından birinden, Shirley Jackson’dan zamana meydan okuyan bir klasik: Tepedeki Ev. Sıradan hayatların ürkütücü yanlarına yönelik ilgisi, insan ruhunun kuytularına teklifsizce girebilmesi ve okurun zihnini kolayca yönlendirebilmesiyle tanınan Jackson, bu romanda korkunun temeline iniyor, zihnin tekinsiz koridorlarında yürüyor. Yürekteki karanlıklar ile ve en ham haliyle duygular, Shirley Jackson’ın ustaca anlatımıyla Tepedeki Ev’in temellerini atıyor ve insan psikolojisi, başlı başına bir dehşet unsuruna dönüşüyor. Algının tuzakları hafızanın yanıltıcılığıyla, geçmişin gölgeleriyle birleşiyor ve Tepedeki Ev, bu usta yazarın kaleminde adeta diriliyor, okurunu kendi dört duvarı arasına çekiyor.

Stephen King’den Neil Gaiman’a varan pek çok yazara ilham veren Shirley Jackson’ın bugün çağdaş edebiyat klasikleri arasında anılan Tepedeki Ev’i, dehşet ve deliliği anlatıyor.

“Tepedeki Ev’e adım atmak, bir delinin zihnine adım atmak gibi… Ürkmeye başlıyorsunuz.” – Stephen King

Asla Ayrılmayacağız – Emiko Jean

On yedi yaşındaki Alice Monroe’nun tüm düşünceleri bunlardan ibaret. Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yatırılan Alice, erkek arkadaşı Jason’ın ölümüne neden olan yangının kâbusuyla boğuşmaktadır. İkiz kardeşi Celia’nın çıkardığı yangın. Ancak aynı hastanede tedavi gören gizemli, karizmatik Chase kız kardeşinden intikam alabilmesi için ona yardım etmeyi kabul ettiğinde, Alice yaşadığı her şeyi yeniden gözden geçirmeye karar verir. Acılarla dolu geçmişini bir günlüğe yazmaya başladığındaysa saklı gerçekler artık sır olmaktan çıkar. Peki ya güvendiği tek kişi önemli bir gerçeği ondan gizliyorsa…

“Gerçekçi karakterleriyle ürpertici bir hikâye… Bu kitap, gerilimi uçlarda yaşamak isteyen her okuyucuyu kendisine çekecek.” 
Kirkus Reviews-

“Emiko Jean’in çıkış kitabı Asla Ayrılmayacağız sonuna kadar nefesimi tutarak okumama sebep olan, zekice kurgulanmış bir psikolojik gerilim romanı. Emiko, daha fazla yaz lütfen!” 
-Kimberly Derting-

“Elinizden düşüremeyeceğiniz bu çarpıcı roman sizi içine çekip başınızı döndürecek. Bu kitap yaralı insanların, onların çektikleri acıların ve sebep oldukları yıkımların hikâyesi.” 
-Kendare Blake-

“Psikolojik bir geziye çıktım sanki… Yazar bu ürkütücü gerilim romanıyla türünün bir tık ötesine geçmiş. Çok başarılı bir ilk kitap.”
-Adele Griffin-

“Tüyler ürpertici ve sürükleyici konusuyla Asla Ayrılmayacağız beni yerime çivileyen, şaşırtıcı ve nefes şişli escort kesici bir çıkış kitabı. Emiko Jean’in sıradaki eserini okumak için sabırsızlanıyorum!” 
-Megan Miranda-

“Sizi gerecek, huzurunuzu kaçıracak ve dengenizi iyice sarsacak bir roman.”
-Kat Rosenfield-

Keskin Şeyler – Gillian Flyyn

Gerilim, Gizem, Duygusal Kurgu türlerine örnek Sharp Objects (Keskin Şeyler) eseri, Amerikalı yazar Gillian Flynn’in 2006’daki ilk romanı. Kitap ilk olarak 26 Eylül 2006’da Shaye Areheart Books aracılığıyla yayınlandı ve daha sonra Broadway Books aracılığıyla yeniden basılmıştır.

“Zeki ve zorlayıcı bir üslupla yazılmış bir ilk kitap. Gerçek bir başyapıt.”
– Harlan Coben

Hasta Ruhlu Bir Anne

Kelimeler gazeteci Camille Preaker’ın zorlu geçmişine uzanan bir yol haritasıydı. Akıl hastanesindeki kısa misafirliğinden sonra Camille, çalıştığı ikinci sınıf gazetedeki görevi gereği, iki küçük kızın cinayetini araştırmak için, istemeye istemeye büyüdüğü kasabaya gidecekti.

Taşınamayacak Kadar Yük

Camille kasabadan ayrılalı sekiz yıl olmuştu ve o zamandan beri nörotik, kuruntulu annesi ve doğru dürüst tanımadığı, tüm kasabayı parmağında oynatan, on üç yaşındaki üvey kardeşiyle neredeyse hiç konuşmamıştı. Şimdi ailesiyle birlikte kaldığı süre boyunca, hafızasından silip atmaya çalıştığı çocukluk trajedileriyle yeniden yüzleşecekti.

Küçücük Kız Çocukları

Genç kadın, vahşi cinayetleri araştırırken kurbanların hikayelerine kendini fazlaca kaptıracaktı. İçindeki şeytanlardan kurtulamayan Camille, ailesinin evindeki bu ziyareti sağ salim atlatmak istiyorsa geçmişiyle yüzleşmek zorundaydı.

softexen.com