Kitaplık kategorimizde inceleyeceğimiz üçüncü eser Hikmet Anıl ÖZTEKİN’ in “derttaş” diye adlandırdığı EYVALLAH kitabı.
Yayıncı Kuruluş: Yakamoz Kitap
Yayınlanma Tarihi: 1.Baskı: Haziran 2015, 2. Baskı: Eylül 2015
Basım Yeri: İstanbul
Kapak Tasarımı: Merkez Ajans
İç Tasarım: Gürkan Ademir
Kitabın Türü: Şiir-Deneme
Kitabın Sayfa Sayısı: 224
YAZAR HAKKINDA
Hikmet Anıl ÖZTEKİN
Yazar, 1986 yılında Trabzon’da doğmuştur. Üniversite eğitimini 2009’da İstanbul Teknik Üniversitesi; Gemi İnşaat Mühendisliği’ni okuyarak tamamlamıştır. Üniversite döneminde akademik çalışmalardan ziyade kendisini daha çok içinde bulunduğu sosyal sorumluluk projeleriyle göstermiş ve birden çok ödül almış. Küçük yaşlardan beri tasavvufa ve şiire
yatkınlığı olup şiir, yağmur ve çay aşığıdır. Ne demek istediğimi kitabı okuyunca daha iyi anlacaksınız.
Yazarın ilk kitabı “Elif Gibi Sevmek” tasavvuf ve şiirin bütünleşmesiyle ortaya çıkmış bir eserdir. Edebiyat dünyasında en çok satan kitaplar arasında, genç bir yazarın yani şiir kitabı oldukça dikkat çekti. Elif Gibi Sevmek Ocak 2014 en çok okunan kitap olarak şiir severlerle buluştu. Ekim 2014’ de Elif Gibi Sevmek 2 basılmıştır.
KİTAP HAKKINDA
Eyvallah kitabı 25.06.2015 tarihinde okurları ile buluştu. Kapak tasarımından başlayacak olursak; mavi renkli ve kabartmalı kapağıyla eser karşımıza çıkıyor. Ne çok sıradan nede çok abartılı, gayet sade ve çekici bir tasarım olmuş. Eyvallah kitabı yayınlandığı tarihten bu yana en çok okunan kitap oldu. Bu kitap deneme ve şiirin bir araya gelmesiyle insanda lezzet bırakan bir eser. Eserde kullanılan dil ağır değil aksine o kadar hafif ve narin ki kelimeler sizi adeta sürüklüyor. Kapıldınız mı bir kere sizinde elinizden düşüremeyeceğinizi düşünüyorum. Kitabımızın konusuna gelecek olursak yazarın “Fesleğenim” diye tabir ettiği sevdiğinin kendisini bırakıp gitmesiyle, ardından yaşadığı duyguları Ramazan Ayı boyunca derttaş bildiği kağıtlara anlatması. Bunu bazen demlenmiş bir çay içerken, bazen ağladığında, bazen de yağmurlu günlerde yapıyor. Aynı zamanda yazarın okurla dertleştiğini de söyleyebiliriz. Yani kitabı okurken aynı zamanda muhabbet ediyorsunuz. Yazar kitapta bol bol hikaye tadında örneklerde sunmakta bize. Bu yüzden oldukça zengin bir kitap. Ayrıca kitap fesleğen kokuyor olması ve kitap okurken o kokunun gelmesi çok hoş.
Okur Görüşü; Akbulut
Kitap; yazar ile okurun dertleştiği, muhabbetli ve hikaye tadında geçen bir anlatıma sahip. Yazar; eserde, kendi yaşadıklarını, neredeyse çoğu insanın yaşadığı olayları ve düşündüğü konuları tasavvufi bir yaklaşımla kaleme almış. Konular farklı farklı olunca da eser başlıklar halinde olmuş. Bu durum okurken sizi rahatsız etmiyor. Başından sonuna kadar ilgiyle okuyacağınızı düşünüyorum. Kitabın bir sonuca bağlanmaması okuru hayal kırıklığına uğratmıyor değil. Kitabı okurken hem heyecanlanıyor hem duygulanıyorsunuz ve son sayfada bir sonuç bekliyorsunuz ama kitap bitiyor. Fakat hayatta da her konunun bir sonuca bağlanamadığını düşünürsek bu durum gayet normal. Yazarımızın yüreğine sağlık.
İnsan teslimiyeti ile tevekkülü kalbinde inşa edebilirse, eyvallah makamına ulaşmıştır. Eyvallah gönül makamlarının en yükseğidir. (Eserden Alıntıdır.)