Adem Güneş’in pedagoji kitaplarından farklı olarak, kişisel gelişim tarzında yazdığı bu kitabında; adım adım uygulandığında işinize çok yarayacak kıymetli bilgiler barındırıyor.
İçerisinde bulunduğumuz günlerde okunabilecek en iyi kitap.
Okuyucu için altı haftalık bir uygulama programı içeren kitap, ilk olarak kendinizi sosyal medyadan, televizyondan ve insan ilişkilerinden soyutlamanızı gerekli kılıyor. Kişi kendiyle baş başa kalarak duygularını anlamaya çalışacak, altı haftalık program içerisinde eşiniz ve çocuklarınız hariç hiç kimse ile duygusal temasa girmemenizi gerektiriyor. İşin uygulaması en zor kısmı da burası. Bünye kendiyle baş başa kaldığında çeşitli egzersizlerle içindeki duyguları hissedip yönetmeyi öğrenmeye çalışıyor. En son kısım bırak ve rahatla bölümündeyse, kişisel gelişim kitaplarında olduğu gibi okuyuculara bol bol tavsiyeler barındırıyor.
Bırak ve Rahatla – Adem GÜNEŞ
- Bazen öyle anlar olur ki duygularımızı yönetemeyiz…
- Duygularımız bizi yönetir…
- Öfkemizle baş etmekte zorluk çeker; sevdiklerimizi kırar, incitir, sonra pişman oluruz…
- Kaygılarımız yaşamımızı esir alır; adım atmakta zorluk çeker, kararsızlıklar yaşarız…
- Sabah uyandığımızda ‘iyi bir gün geçirmeye’ niyet eder; günü iç daralmaları ile kapatırız…
- İyi düşünmek yetmez; iyi hissetmekte zorluk çekeriz…
- İç seslerimiz bir türlü susmaz; hayata tebessüm edemeyiz…
- Bir telaş, bir acelecilik içinde yaşar; yeryüzünü kendi gözlerimizle seyredemeyiz…
- Ve tüm bunların değişmeyeceğine inanır, kalitesiz bir yaşama kendimizi mahkûm ederiz…
- Halbuki, duyguların zarara uğramış yanlarını onarmak, onarılmış duygularla bir iç genişliği içinde yaşamak mümkündür…
- Değersizlik hislerimizden, yetersizliklerimizden, güvensizliklerimizden ve içimizde yıllar boyunca birikmiş tüm hoşnutsuzluk duygularından arınabilir, ruhsal özgürlüğümüze yeniden kavuşabiliriz…
- Adem Güneş,Bırak ve Rahatla’da kendimizi nasıl onarabileceğimizi anlatıyor… Altı haftalık bir program içerisinde ‘Duygusal Farkındalık Eğitimi’ sunuyor…
- Peki ama nasıl?
- Telaşlı yaşamı bırakıp biyolojik ritmi düzenleyerek ‘sakinliğe’ erişmek…
- Bastırılmış duyguları bırakıp ‘ruhsal özgürlüğü’ hissetmek…
- Kaygılı bedeni bırakıp ‘iç genişliği’ elde etmek…
- Bırak ve Rahatla, geçmişini onarmak ve gerçek kendiliğini bulmak isteyen herkes için…
Kitaptan alıntılar:
- Duygusal problemleri olan kişiler acılarını bastırmak için oyalanma araçlarına tutunurlar. Bu bazen telefon, televizyon, internet, bazen alışveriş, gezmek, sürekli konuşmak şeklinde görülür. Birey ‘sürekli’ kendisini meşgul ederek içsel huzursuzluklarını baskı altında tutar. Kendini oyaladığı araçlar elinden alınacak olsa daralır, bunalır, çatacak yer arar.
- Bastırılmış duygular, yıllar sonra güçlenir. Kişi artık daha fazla bastıramadığı duyguları yönetemez hale geldiğinde, bedenini de yönetemez hale gelir… Gece dış sıkmaları, gergin vücut yapısı, gergin bir sima bireyin artık kendi vücuduna olan hakimiyetini kaybedip duyguların bedenine adım adım hakim olduğunu gösterir.