KADIN KAHRAMAN: RACHEL ALİENE CORRİE

ABD’de doğmuş büyümüş cesur ve yürekli kadın; Rachel Aliene Corrie’nin hayatlarımızı sorguya çektirecek muhteşem yaşam öyküsüyle tekrar sizlerleyiz. Yaşamını iyilik yapmaya adamış bununla ilgili birçok vakıfta gönüllü olarak çalışmış olan Corrie bu güzel hareketlerinden ötürü gönlümüze taht kurmuş olan kahramanlardan biri.

10 Nisan 1979 doğumlu olan Corrie; Washington (Olympia)’da doğmuş ve burada büyümüştür. İlköğretim ve liseden sonra eğitim hayatına Evergreen Devlet Üniversitesi’nde devam etmiştir. Eğitim hayatına bir yıl ara vererek Devlet muhafaza kolordusunda gönüllü olarak çalıştığı bilinir ayrıca bir dönemde sık olarak akıl hastalarını ziyaret etmiştir. Üniversite eğitimi sırasında kendini barışa adamış Uluslararası Dayanışma Örgütüne (ISM) dahil olmuş, son senesinde Gazze’ye gidip ISM protestocularına katılmış ve Oympia/Refah arasında “kardeş şehir” projesini öne sürmüştür. Gazze’de olduğu sıralarda İsrail Savunma Kuvvetlerince kullanılan zırhlı buldozerlerin ev yıkımlarını engellemek için canlı kalkan olmuştur. 16 Mart 2003 tarihinde 8 ISM aktivistin 3 saatlik direnişi sonrasında buldozerle ezilerek öldürülmüştür. Buldozer tarafından iki kere ezilmesi sonucu kafatası kırılmış, kaburgaları parçalanmıştır.

Yaşadığı hayat boyunca yaptığı güzellikleri sıralamakla bitiremeyeceğimiz Corrie’nin cesur hareketi, insan görünüşünün altında cani görünenlerin karşısında durması açısından bizlere büyük örnek olsun. Corrie ve onun gibi birçok insan maalesef haksız yere canlarından olmuştur. Ve şunu da görmekteyiz ki Dünya üzerinde kimi insanlar Barış için canlarını verirken kimi insanlar da barışı öldürmek için canice can almayı tercih etmektedir. Allah bizleri barış için can verenlerden eylesin. Zira Zalimlerin karşında dimdik durmak en başta insanlık görevimiz.